Євген Ковбаса – чемпіон України у двоборстві з пожежно-прикладного спорту

Євген Ковбаса – чемпіон України у двоборстві з пожежно-прикладного спорту

Його успіх, більшість фахівців та функціонерів назвали мало не сенсаційним, проте, несподіванкою це могло бути лише для тих, хто погано знає Євгена Ковбасу, повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Черкаській області.

Про те, що життя це суцільна боротьба Євген дізнався від народження, коли його батькам повідомили про вроджені проблеми у їхнього сина. Проте, здаватися ніхто не збирався і перший урок наполегливості та впертості, Євген отримав від свого батька, який одного дня закинув товсту медичну книжку сина на шафу сказав, – ми йдемо до спортзалу. Плавання та фехтування, гімнастика і альпінізм, а ще теніс та волейбол, ось ці ліки врешті поставили його на ноги сформувавши характер та загартувавши його дух. Проте його подальшу долю визначив візит до Білоцерківської пожежно-рятувальної частини. Під час екскурсії більшість однокласників роздивлялися пожежні автомобілі, обладнання та спорядження, робили селфі у пожежних шоломах та на фоні професійних рятувальників. А він усю екскурсію простояв у вікна, через яке зачаровано спостерігав за тренуванням рятувальників. У ту мить йому здавалось що він навіть перестав дихати, настільки його зачарувало, як озброївшись невеликою драбиною, безстрашно, швидко та впевнено долали височінь спеціальної учбової башти рятувальники. Я хочу спробувати сказав він собі і запитав де можна навчитися цьому екзотичному спорту. Так він опинився у дитячій команді з пожежно-прикладного спорту.

Кажуть той, хто самостійно прийшов до пожежної частини, за власним бажанням вже з неї не піде. Так і сталося. Випускник школи, у 2008 році став курсантом Черкаського інституту пожежної безпеки, де крім фахової підготовки, зумів продовжити займатися улюбленим спортом.

Перший серйозний успіх на «штурмовці», так пожежні називають вправу із підйому за допомогою штурмової драбини у вікно третього поверху учбової башти, прийшов до Євгена, коли він служив у Київському обласному гарнізоні ДСНС. За два роки виступів на різних змаганнях він увійшов до найбільш перспективних спортсменів, ставши бронзовим та срібним призером.

А потім, як це часто буває у сюжеті динамічного фільму, була травма, яка відібрала у нього улюблений спорт. Проте, життя це не фільм, і аби повернутися на бігову доріжку Євгену довелось понад рік докладати величезні і моральні, і фізичні, і психологічні зусилля. Після того, як він перевівся до Черкаського гарнізону, за його словами вирішальним чинником його реабілітації стала підтримка керівництва підрозділу в якому він служив і коханої людини.

– Дружина підтримувала мене на кожному кроці, вона «посадила» мене на спеціальну дієту і разом зі мною її витримала впродовж усього періоду підготовки. Коли мені було особливо важно вона знаходила необхідні слова. Навіть її мовчання було сповнене позитивної енергетики, – пригадує Євген.

Зимовий чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту у Черкасах за словами самого Євгена був для нього іспитом, який повинен був дати відповідь не лише на спортивні та професійні питання, а й вплинути на його подальшу долю.

– Я спеціально готувався до цього чемпіонату. Крім звичайних тренувань я значну увагу приділив спеціальній підготовці, яка включала в себе не лише особливі вправи та спеціальні комплекси а й спортивне харчування із дієтою і застосуванням психологічних методик.

Очікування Євгена справдилися, Чемпіонат, був надзвичайно представницьким, – 28 команд, понад 150 учасників, серед яких Чемпіони та рекордсмени Світу.

Проте, така компанія не лише додавала хвилювання, на диво такий склад учасників стимулював Євгена. Достатньо сказати, що саме завдяки напруженій конкуренції на бігових доріжках, йому вдалось показати найкращий час і на стометрівці під час подолання перешкод, і під час переможного забігу із штурмовкою на учбову вежу. Врешті, – 15,93 та 13, 58 сек стали не лише його особистими рекордами, а й часом який не зуміли покращити його більш імениті суперники.

– Я йшов до перемоги і розраховував на неї, проте, мабуть більше радості я отримав від срібної загальнокомандної нагороди. Я переконаний, що у нашої команди попереду багато успішних та переможних стартів. Ми не лише наполегливо та напружено працюємо. У нас зібралася команда, спортсмени якої мають не лише досвід і майстерність, а й велике бажання. Ми займаємося улюбленою справою і ми усе ще голодні до перемог, і саме тому, ми впевнено дивимося у майбутнє, – поділився своїми думками новий Чемпіон України у двоборстві з пожежно-прикладного спорту, Євген Ковбаса.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x