Начальника поштового відділення на Черкащині судитимуть

Начальника поштового відділення на Черкащині судитимуть

30 березня 2018 року Катеринопільським відділом Звенигородської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно начальника поштового відділення одного із сіл Катеринопільського району Черкаської області за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України, а саме привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-слуби Звенигородської місцевої прокуратури.

Установлено, що в період часу із вересня по грудень 2017 року, зазначена особа, виконуючи свої службові повноваження начальника поштового відділення, тобто будучи службовою особою, до повноважень якої, входило отримання платежів від населення за комунальні послуги, отримала від ряду громадян грошові кошти в загальній сумі майже 4 тис. грн., та маючи умисел на їх привласнення, вказані грошові кошти внесла до каси поштового відділення у рахунок погашення власної заборгованості за товари промислової групи, які вона періодично безоплатно брала для власних потреб, тим самим привласнила вказані вище грошові кошти та обернула їх на свою користь.

Під час досудового розслідування підозрювана свою вину у вчиненні даного злочину визнала повністю, та завдані збитки УДДППЗ «Укрпошта» відшкодувала в повному обсязі.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк від трьох до п\’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x