Рятувальники розповідали священикам, як вберегти парафіян від пожежі під час Великодня

Рятувальники розповідали священикам, як вберегти парафіян від пожежі під час Великодня

Фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до священнослужителів з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та під час богослужінь у церквах, адже інколи мала іскра може стати причиною великої пожежі. З настоятелем та парафіянами рятувальники проводять інструктажі, під час яких нагадають основні правила пожежної безпеки, правила використання електричних приладів та порядок дій у разі виникнення пожежі. Також вогнеборці вручили священнослужителям інформаційні листівки. Про це «Нова Доба» дізналася в в прес-службі УДСНС України в Черкаській області.

Священики добре розуміють дану проблему, тож у конфесіях навчають своїх парафіян бути завжди обачними, уважними до власної безпеки та безпеки ближнього свого, застерігають від необережного поводження з вогнем. Особливо це актуально напередодні великого християнського свята, за величністю обряду не забувати про дотримання правил пожежної безпеки у релігійних закладах, бути обережними при користуванні відкритим вогнем, по закінченні Богослужіння вимикати електричні прилади та гасити свічки.

Незабаром вся Україна відзначатиме одне з найсвітліших релігійних свят – Великдень. Урочисті церковні заходи традиційно пов\’язані зі скупченням великої кількості людей та масовим використанням свічок у культових спорудах.

Напередодні Великодня, для запобігання виникнення пожеж у культових спорудах рятувальники Черкащини проводять профілактичні та застережні заходи щодо недопущення вогняної стихії у храмах області.

В ході заходів співробітники ДСНС наголошують на необхідності забезпечення церков вогнегасниками, утриманні в належному стані евакуаційних шляхів і виходів, справності та правильній експлуатації електромереж і опалювальних приладів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x