Підприємець не виплатив працівникам 1,3 млн грн зарплати

Підприємець не виплатив працівникам 1,3 млн грн зарплати

Органи прокуратури області приділяють постійну увагу захисту прав працівників в частині своєчасної виплати заробітної плати.
У ході перевірки прокуратурою міста Черкаси встановлено, що керівник одного з державних підприємств в період з травня по грудень 2013 року, маючи кошти на рахунку установи, не виплатив працівникам заборговану заробітну плату у сумі 1,3 млн грн.

Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

За результатом перевірки прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати).
Досудове розслідування триває, хід якого перебуває на постійному контролі прокуратури області.
Крім того, прокуратурою області внесено подання керівнику ДП «Черкаський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» щодо погашення заборгованості по заробітній платі, за результатами розгляду якого працівникам виплачено 370 тис грн.

Довідково: протягом поточного року за результатами прокурорських перевірок зареєстровано 6 кримінальних проваджень, з них 1 направлено до суду, розглянуто 15 подань, за результатами розгляду яких працівникам відшкодовано 3,7 млн грн заборгованої заробітної плати.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x