Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO\’t». Куди бігти? (Частина 3)

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO\’t». Куди бігти? (Частина 3)

Як і обіцяли читачам, продовжуємо «інспектувати» місця масового перебування людей в Черкасах. Наступний «об\’єкт» перевірки – ТРЦ «DEPO\’t».
«Новодобівцям» стало відомо, що до торгівельного центру напралено інженерно-інспекторський склад Управління ДСНС разом із представниками Черкаського міськрайонного відділу, тож ми вирішили приєднатися до них. Та як вже стало заведено в редакції «Нової Доби» вирушаємо «в розвідку» до приїзду рятувальників.
Новенький торговельно-розважальний центр своїм зовнішнім виглядом обіцяє відвідувачам «безпечний відпочинок». Піднялися ескалатором на другий поверх, розгледілися: на стінах «зелені стрілочки» ведуть до пожежного виходу, двері, що ведуть до сходів відчиняються, «амбарних замків» не має. На третьому поверсі ситуація така сама. Пожежних щитових по кілька на кожен поверх, видно під стелею якусь сигналізацію, як пізніше виявилося, там їх кілька видів.
Далі «екскурсію» продовжили з рятувальниками та адміністрацією ТРЦ.

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO't». Куди бігти? (Частина 3)

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO't». Куди бігти? (Частина 3)

Перевірка розпочалася із дитячої зони на третьому поверсі центру.
Там інспектори ДСНС перевірили наявність та справність вогнегасників, роздивилися пожежні шланги і гідранти. Виявили, що кілька дверцят на «щитових» не можливо відчинити, також на деяких не було пломб. Пожежні рукава складені в одну складку, а має бути в дві. Тож попросили адміністрацію усунути недоліки.
Під час перевірки евакуаційних шляхів рятувальники виявили, що прохід у зоні з дитячими настільними іграми замалий, тому співробітники ТРЦ змушені були практично одразу пересувати меблі. У зоні пожежних виходів порушень рятувальники не виявили. Керуюча ТРЦ Олена Кононенко додатково звернула увагу присутніх на те, що стіни в дитячій зоні пофарбовоні водоемульсійною фарбою, а не прикрашені легкозаймистими банерами, всі «дитячі розваги» мають сертифікати.

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO't». Куди бігти? (Частина 3)

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO't». Куди бігти? (Частина 3)

Також фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій оглянули внутрішнє та зовнішнє протипожежне водопостачання та перевірили стан автоматичних систем протипожежного захисту і оповіщення.
«Пошукали» та оглянули пожежні виходи та засоби пожежної безпеки й на інших поверхах. Інспектували магазин «Фокстрот», там є три пожежних виходи. Порушень не виявили.

Вогонь і дим в ТРЦ «DEPO't». Куди бігти? (Частина 3)

Журналістам також продемонстрували як працює система оповіщення та провели «навчальне оголошення про пожежу».
ТРЦ облаштовано системою димовидалення, дренчерною системою (водяна завіса по периметру для захисту від розповсюдження вогню) та сигналізацією.
Пожежна штора автоматично відокремлює об\’єкт горіння, щоб люди не бігли в зону вогню. Загалом журналісти виявили на третьому поверсі чотири пожежні виходи, на четвертому – чотири, на другому і першому – по сім дверей. На четвертому поверсі торгівельного центру розташовані офіси. Туди журналісти не ходили.

Сніжана Калюжна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x