На Черкащині силовикам вже виплачують перераховану пенсію

На Черкащині силовикам вже виплачують перераховану пенсію

Виплати перерахованої пенсії силовикам Черкаської області розпочалися з 20 березня. В області підлягають перерахунку пенсії 16 181 пенсіонера силових структур (крім поліцейських). Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.
До головного управління Фонду Черкащини від уповноважених підрозділів силових структур уже надійшло понад 14 тисяч довідок із зазначенням оновленого грошового забезпечення: 8 111 – Міністерства оборони України, 4 913 – Міністерства внутрішніх справ України, 692 – Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 265 – Державної фіскальної служби.
На 5 квітня зроблено 6 413 перерахунків, 5 287 пенсіонерам за додатковими відомостями вже виплачено 25,4 млн грн.
Перерахунки пенсії силовикам тривають в індивідуальному порядку. Доплати по перерахунках будуть включені в додаткові відомості кожного четверга протягом квітня.

Довідково:
У лютому 2018 р. Кабінет Міністрів ухвалив постанову про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб. Документ розроблено Міністерством соціальної політики на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Документ передбачає поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. Процедура перегляду пенсій розпочалась 1 березня 2018 року. На першому етапі, з 1 січня цього року, пенсії підвищаться в середньому на 1 500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть не менше ніж на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще не менше ніж на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть щонайменше удвічі. До перерахунку середня пенсія військових складала 2898,41 грн.
При перерахунку пенсій також враховано вимоги Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» у частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до Закону «Про Національну поліцію України». Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року вони будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись, починаючи з 1 січня 2019 року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x