Як зміцнити нігті навесні?

Міцні й доглянуті нігті такий же показником здоров’я людини як, густе волосся або чисте обличчя. Структура нігтів складається із декількох шарів кератину, між якими відкладається жир і вода. Саме достатня кількість води забезпечує нігтьовій пластині товщину, допомагає запобігти ламкості. Авітаміноз навесні стає гострою проблемою для нігтів. Адже через це вони стають ламкими та погано ростуть.

Насамперед, не забувайте про захист рук та нігтів під час хатньої роботи. Обов’язково користуйтеся рукавичками.
Наносьте на руки живильний крем щоразу, коли плануєте робити хатні справи, прибирати або мити посуд.
На ніч наносьте на кутикулу й нігті поживну олію. Це не лише збереже манікюр, але й допоможе зміцнити нігтьову пластину.

Якщо ви працюєте за комп’ютером, покладіть біля нього зволожуючий крем для рук і нігтів. Декілька разів протягом робочого дня мастіть ним руки. Під впливом комп’ютерного випромінювання шкіра рук і поверхня нігтів дуже пересихають.

Не менше двох разів на тиждень їжте рибу і червоне м’ясо. Ці продукти містять необхідне для нігтів залізо. Морквяний сік містить вітамін А, морська капуста та шпинат багаті на йод.

Також позитивно впливає на ріст нігтів суміш з оливкової олії. Додавайте туди кілька крапель лимонного соку та наносьте цю суміш на нігті 1–2 рази на тиждень. А щоб засіб краще вбирався шкірою – надягніть на ніч бавовняні рукавички.

Чайну ложку морської солі розчиніть в 0,5 літра теплої води й потримай у ванночці з цих розчином руки протягом 20 хвилин. Після процедури висушіть руки рушником, не не омивайте їх водою, і нанесіть живильний крем.

Манікюр необхідно робити регулярно не рідше 1 разу на 2 тижні. Для зняття лаку з нігтів застосовуйте рідину, яка не містить ацетону.

Для зміцнення й живлення нігтів масажними рухами втирайте у нігтьові пластини вітамін А або Е, які продаються в аптеці. Процедуру радять виконувати перед сном.

Корисно проводити ще одну зміцнювальну процедуру − парафінотерапію. Суть її у тому, що руку занурюють у ємність із теплим воском, потім виймають і чекають, поки віск застигне. Така процедура позитивно впливає на шкіру рук та ніг, вона зволожує, живить, пом’якшує, розгладжує, а також сприяє загоєнню тріщин та відновлює водний баланс. Окрім позитивного впливу на шкіру, парафінотерапія покращує стан нігтів, робить їх міцнішими та запобігає ламкості. Позбавляє м’язового болю, стимулює біологічно активні речовини, які в свою чергу стимулюють процеси регенерації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x