Погода дозволяє сіяти буряк, соняшник і садити картоплю

Погода дозволяє сіяти буряк, соняшник і садити картоплю

На минулих вихідних денні температури повітря підвищувалися до +15..+18°, проте вночі зафіксували заморозки у повітрі до 1°, на поверхні ґрунту 1-3°. Проте, заморозки у першій половині квітня у нашому регіоні явище звичайне. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Погода дозволяє сіяти буряк, соняшник і садити картоплю

Сьогодні на ранок, стан верхнього 10-сантиметрового шару грунту добре зволожений. Середня температура грунту на глибині 10 см становить +9+11, що дозволяє сіяти буряк, соняшник, капусту, а також садити картоплю. Однак, слід враховувати, що сходи картоплі витримують заморозки до 2;, тоді як решта згаданих культур – до 5..7.
Ще завтра, 11 квітня, на погоду впливатиме південний антициклон: утримається суха та аномально-тепла погода, з температурою вночі +7+9, вдень +20+22.
А вже 12-13 квітня на погоду Черкащини впливатимуть атмосферні фронти атлантичного циклону. Місцями чекаємо невеликий дощ та посилення вітру. Хмарність не даватиме повітрю прогрітися вище +12+17, нічна – майже не зміниться +5+7.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x