У Черкаському художньому музеї замайоріли «Кольори квітня»

У Черкаському художньому музеї замайоріли «Кольори квітня»

У Черкаському обласному художньому музеї відкрилась виставка «Кольори квітня». Це вже четверта художня виставка із циклу «Кольори», яку організовує талановита художник-дизайнер Лариса Шейх. У цьому році до організації проекту долучилась Черкаська обласна організація Національної спілки художників України. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА.

Історія проекту розпочалась у 2015 році, коли стартував перший проект «Травнева гризаль». На виставці було представлено роботи, виконані в сірих тонах художницями-жінками. Наступного року уже новий проект Л.Шейх «вибухнув» яскравими червоними творами на однойменній виставці «Червоне…». У 2017 році як нагадування про щорічний черкаський джазовий фестиваль на виставці «Кольори джазу» (це був третій проект у співпраці із Віктором Афоніним) митці представили музичне звучання художніх творів. Цьогоріч у творчому тандемі куратора виставки мисткині Лариси Шейх та заслуженого художника України Віктора Афоніна черкаські митці демонструють різножанровий творчий доробок.

Весна – це час пробудження та розквіту природи, час зародження та сповнення сил. Весна завжди надихає, захоплює, милує погляд та сповнює наші душі любов’ю. Тому і сама виставка «Кольори квітня» укутана весняним різнобарв’ям. У ній водночас відчувається легкість від подиху вітру та сонячне тепло від пензля майстра.

Виставка має високохудожню вагу, у ній беруть участь народний художник Укрїни І. Бондар, творча родина Теліженків, заслужений художник України В. Олексенко, художники В. Цимбал, Н. Некіфорова, А. Недосєко, Н. Коваль, І. Солодовніков, а також талановита молодь, яку згуртував навколо себе мистецький проект «Кольори квітня».

Виставка у музеї триватиме до 6 травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x