На Черкащині взялися виховувати майбутніх автоспортсменів

На Черкащині взялися виховувати майбутніх автоспортсменів

Так в області стартує унікальний проект «Автоакадемія». Його береться впроваджувати Автомобільний клуб «Черкаси» за підтримки Автомобільної Федерації України, Черкаської обласної адміністрації, управління освіти і науки ЧОДА та навчальних закладів Черкащини. Про це організатори повідомили сьогодні під час прес-конференції.

Як зазначає очільник Автомобільного клубу «Черкаси» Андрій Яроменко, ідея створити на Черкащині такий глобальний навчальний проект назрівала впродовж кількох років.

– Проект «Автоакадемія» – унікальний для України. Його суть полягає у змаганні навчальних закладів між собою в автомобільному спорті. Це дозволить заохотити молодь, особливо студентство, до автомобільного спорту – прикладному виду спорту. Тобто здобуті знання можна буде використовувати у житті, – говорить Андрій Яроменко. – Не обов’язково, що ми виховаємо автоспортсменів, але обов’язково ми виховаємо з них справжніх професіоналів, знавців своєї справи.

Основний слоган проекту «Навчайся, змагаючись!», оскільки студенти у змагальному процесі розвивати свій досвід у тому, як підготувати машину до змагань, як проводити менеджерську роботу, як управляти автомобілем. «Автомобільна академія» навчатиме учасників за трьома напрямками: «пілоти», «механіки» та «менеджери».

– «Пілоти» – люди, які безпосередньо керують спортивною автівкою; «Механіки» – люди, які готують машину до участі у змаганнях, «Менеджери» – ті, які представляють свої команди для громадськості та партнерів. Самі ж змагання безпосередньо відбуватимуться на базі ралі на серійних автомобілях «Aeroring CUP», – зауважив очільник Автомобільного клубу «Черкаси». – Відтак, учасники «Автоакадемії» паралельно навчанню матимуть змогу брати участь і у справжніх змаганнях. Тож, саме навчання, ми сподіваємося, буде безперервне і цікаве, адже ми налаштовуємося лише на корисні й практичні знання, які значно відрізняються від теорії.

Так основу навчання в «Автоакадемії» складатимуть знання ФАУ, окремі виїзні уроки фахівців АК «Черкаси» у навчальних закладах області, також онлайн-уроки і безпосередня організація і проведення змагань. Участь у змаганнях братимуть автомобілі марки «ЗАЗ» стандартної комплектації, оскільки це найдешевший вид транспорту.

– Це справді інноваційний підхід до профтех освіти, тому що трєдина складова «пілот-механік-менеджер» – унікальна. Уже свою згоду на участь у проекті дали такі навчальні заклади: Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області; ДНЗ \”Буцький політехнічний професійний ліцей\”, ДНЗ \”Канівське вище професійне училище\”, Черкаський політехнічний технікум, – наголосив Павло Прибіш, спеціаліст усправління освіти й науки Черкаської ОДА.

Перші змагання в межах «Автоакадемії» відбудуться вже 29-30 червня і триватиме процес аж до грудня, опісля організують додаткові змагання та готуватимуть автомобілі до наступного сезону.

Анна Сакун

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x