На Черкащині вже майже 10 тисячам військових перерахували пенсії

На Черкащині вже майже 10 тисячам військових перерахували пенсії

На Черкащині вже майже 10 тисячам військових перерахували пенсії. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧОДА.
В області перерахунку пенсії підлягає 16 181 особа силових структур. І вже на сьогодні близько 10 тисячам її перераховано. Про це повідомив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль під час сьогоднішньої всеукраїнської селекторної наради. Її провів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

– Процес перерахунку підвищеної пенсії черкаським військовим проходить стабільно, відповідно до встановлених термінів, – сказав Віталій Коваль. – Маємо на сьогодні близько 15 тисяч довідок із зазначенням оновленого грошового забезпечення, що надійшли до Головного управління Пенсійного фонду, зокрема з Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної фіскальної служби, Державної прикордонної служби України та ін. Натепер пенсії перераховано вже близько 10 тисячам осіб. Нагадаю, усі виплати мають бути здійснені до 1 травня.
За словами ж першого заступника начальника ГУ Пенсійного фонду України в області Анни Вовкогон, на Черкащині про порядок та стан проведення перерахунку громадян інформують через місцеві ЗМІ, веб-сайти обласної адміністрації та головного управління Пенсійного фонду, на зустрічах з громадськими та ветеранськими організаціями.

Довідково:
Цьогоріч у лютому Кабінет Міністрів ухвалив постанову про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби та деяким іншим категоріям осіб. Документ розроблено Міністерством соціальної політики на виконання доручення Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Він передбачає поетапне підвищення пенсій представникам силових органів, починаючи з 1 січня 2018 року. Процедура перегляду пенсій розпочалась 1 березня 2018 року. На першому етапі, з 1 січня цього року, пенсії підвищаться в середньому на 1 500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть не менше ніж на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще не менше ніж на 750 грн. Таким чином, за два роки військові пенсії зростуть щонайменше удвічі. До перерахунку середня пенсія військових складала 2898,41 грн.

На Черкащині вже майже 10 тисячам військових перерахували пенсії

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x