У Звенигородському лісгоспі висадять понад 100 га лісу

У Звенигородському лісгоспі висадять понад 100 га лісу

Цьогоріч у Звенигородському лісгоспі створять 101,5 га лісових культур. Також буде здійснено сприяння природному поновленню на площі 13,4 га. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Основною лісоутворюючою породою на підприємстві є дуб, сіянцями якого планують заліснити площу 87 га. Окрім того, висадять сіянці сосни звичайної на площі 10 га та висіють насіння горіха чорного – 4,5 га.

Усі площі Звенигородського лісгоспу заліснюють з власноруч вирощеного та заготовленого посівного й посадкового матеріалу. Для потреб лісокультурної кампанії на місцевих розсадниках виростили 906 тисяч штук сіянців деревних порід, із них 509 тисяч сіянців – дуба звичайного, 120 тисяч сіянців – дуба червоного, 120 тисяч сіянців – сосни звичайної та інших супутніх порід. Зібрали звенигородські лісівники 1898 кг лісового насіння, з них 650 кг – жолудя, 1000 кг – горіха чорного та ін.

Як наголошує директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко, лісовідновлення – найголовніша складова роботи підприємства, тому до цього процесу у колективі ретельно готуються та підходять з усією відповідальністю. Наразі на підприємстві активно тривають роботи зі створення лісових культур у всіх підрозділах.

Варто зазначити, що Звенигородський лісгосп також славиться великим вибором гарного декоративного посадкового матеріалу. Тож подбали лісівники й про якість і широкий асортимент декоративних рослин для озеленення, виростивши на розсадниках підприємства 42,5 тисячі саджанців для продажу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x