Правом отримати публічну інформацію скористались 14 черкасців

Правом отримати публічну інформацію скористались 14 черкасців

З початку цього року до ДПІ у м. Черкасах надійшло 14 запитів стосовно роз’яснень положень Закону України «Про доступ до публічної інформації», що на 10 запитів більше, ніж за аналогічний період 2013 року. Про це повідомив в. о. начальника ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран.

Про це «Новій Добі» повідомили в ДПІ у м. Черкасах.

За його словами, факт збільшення кількості запитів свідчить про якісне надання громадянам тієї публічної інформації, якою володіє інспекція. Усі запити розглянуті у визначений законодавством 5-ти денний термін. Лише у 4-х випадках інспекцією було відмовлено у наданні запитуваної інформації, оскільки вона або несла відомості з обмеженим доступом, або ж ДПІ у м. Черкасах нею не володіла.

«Найбільше громадян цікавили наступні питання: підстави зняття з податкового обліку юридичних осіб, фінансовий стан юридичних та фізичних осіб, номера особових банківських рахунків (інформація з обмеженим доступом), реєстрація суб’єкта податкового права в ДПІ», – наголосив Дмитро Таран.

Також жителі міста запитували наступні документи: копії фінансової звітності та документи, що підтверджують заборгованість юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Щодо роз’яснень положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» черкасці можуть звертатися до співробітників відділу забезпечення доступу до публічної інформації, організації розгляду звернень громадян та надання адміністративних послуг ДПІ у м. Черкасах (каб.336, тел. 35-33-37, 32-11-27).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x