Городищенська дитяча школа мистецтв відзначила своє 25-ліття

Городищенська дитяча школа мистецтв відзначила своє 25-ліття

За повного аншлагу проходив ювілейний концерт Городищенської дитячої школи мистецтв ім. С.С. Гулака-Артемовського. Що й не дивно – за 25 років існування цей заклад виховав сотні талановитих дітей, які пішли у великий світ з почуттям безмежної вдячності своїй мистецькій альма-матер, вважаючи навчання в ній найкращими роками свого життя. Перші акорди тепла і любові прозвучали у стінах школи в 1993 році. Вже 25 років Городищина сповнена успіхами дитячих творчих тріумфів, яким завдячують 42 викладачам школи. Тільки за останні три роки – 154 дипломи переможців Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. 1 019 конкурсантів порадували творчими здобутками. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Творчість залишається з випускниками закладу на все життя, саме вона допомагає їм знайти себе в нашому непростому бурхливому часі. Діти неначе квіти, яскраво розквітають при дбайливому догляді. І добре, що турбота Городищенської районної державної адміністрації та районної ради сприяє творчому розвитку і підтримує бажання дітей.

Перед початком ювілейного концерту вихованці школи мистецтв порадували всіх присутніх невеликим майстер-класом та виставкою власних картин. Трьохгодинний концерт почався з феєричного, видовищного, яскравого виступу народної аматорської капели бандуристів, художній керівник та диригент, заслужений працівник культури України Валентина Голосій.

Спільними грамотами Городищенької райдержадміністрації та районної ради «За вагомий внесок у розвиток національної культури, збереження, популяризацію кращих зразків українського народного мистецтва та з нагоди ювілею дитячої школи мистецтв» були відзначені викладачі школи мистецтв: Ірина Лутай, Оксана Дуженко, Микола Теслюк, Оксана Гаркуша, Зоя Оксаніченко, Мирослава Гайструк, Іван Бородін, Іван Саєнко, Людмила Костенкова.
Керівник Департаменту культури та зв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олександр Шабатін нагородив Почесною грамотою Черкаської обласної державної адміністрації директора школи Валентину Голосій та подарував сертифікат на отримання новітнього сучасного проектора. Начальник районного сектору культури Наталія Салій нагородила працівників школи: Людмилу Зінченко, Любов Гріненко, Нінель Качкар, Юрія Гайструка, Валентину Іаненко, Олену Коломієць.

Приємним подарунком для школи став візит соліста опери, балету, лауреата Міжнародних конкурсів Дмитра Фощанки та колишніх вихованців школи, а нині лауреатів Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів: Анни Прохоренко, Яни Хорунжи, Владислава Науменка, Наталії Голуб, Остапа Жигало, Тетяни Журавель, Оксани Гаркуші та Софії Дуженко, які порадували своїми неперевершеними виступами. До концертної програми увійшли кращі номери учнів та художніх колективів закладу. Це було справжнє мистецьке свято натхнення, краси, любові.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x