У Черкасах презентували чуттєвий фотопроект «Мамина сила»

32 красиві й чуттєві світлини увійшли до фотопроекту «Мамина сила», що відкрили вчора у Черкаському обласному художньому музеї. Усе – аби продемонструвати красу й природність грудного вигодовування. Авторка проекту – Ольга Носова-Єлісєєва, фотохудожниця й дизайнерка, а також молода матуся, що на собі пережила такі неймовірні емоції від вигодовування грудьми власної дитини. Каже, надихнулася роботами відомого американської фотографині і вирішила створити подібний проект у Черкасах.

– Я належу до Черкаської спільноти, яка підтримує грудне вигодовування. Там і знайшла однодумців, які надихнулися американським проектом і підтримали мене у створенні нашого. Зйомки ми почали минулого літа, а закінчили пізньої осені. Намагалися зробити якомога зручну обстановку, адже це такий інтимний процес, для якого потрібно, щоб і модель, і діти налаштувалися, – розповідає Ольга Носова-Єлісєєва.

Назва проекту «Мамина сила» з’явилася невипадково. Це, на думку авторки, те, що вирізняє жінку серед інших її завдань по життю. Завданням проекту Ольга визначила показ максимальної близькості мами й дитини.

– На участь у цьому фотопроекті мене надихнула моя старша донечка Надійка. Ми годувалися до двох років і семи місяців. А коли я щойно народи, то з грудним вигодовуванням у мене виникали проблеми, оскільки, як виявилося, у нашому суспільстві щодо цього є багато стереотипів. Тому, щоб всі ці стереотипи подолати ми і взяли участь, – говорить одна з моделей проекту Юлія Фомічова, – Ми б хотіли донести до суспільства, що це красиво й природньо, що не обов’язково припиняти вигодовування, коли дитина йде в садочок, чи те, що у жінки буває мало молока тощо.

Більшість учасниць фотопроекту «Мамина сила» беруть активну участь в діяльності Громадської мережі підтримки грудного вигодовування «Молочна Спільнота». Цю організацію створили мами Черкас, там безкоштовно надають як інформаційну, так і практичну підтримку жінкам і їхнім родинам у період грудного вигодовування.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут.

Після презентації виставки в галереях Черкас та Києва, фотороботи передадуть для розміщення в пологовому будинку, адже тамтешні плакати розповідають лише про користь вигодовування грудьми, а не демонструють його красу. А переглянути світлини фотопроекту можна у Черкаському обласному художньому музеї до травня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x