Черкащан запрошують на «Великодні зустрічі»

Черкащан запрошують на «Великодні зустрічі»

З 4 по 18 квітня у приміщенні галереї народного мистецтва, що знаходиться у Черкасах на перетині вулиць Смілянської та Хрещатик, відбуватимуться «Творчі великодні зустрічі». Це майстер-класи із писанкарства та розпису народної іграшки, які спільно проводять Черкаський обласний осередок Національної спілки народного мистецтва, департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР та Черкаський краєзнавчий музей. Про це повідомили в прес-службі міської ради.

– Допомагає нам у проведенні цих майстер-класів департамент освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому. Вони дають свічки, яйця, словом усе найнеобхідніше, – розповідає голова Черкаського обласного осередку спілки Ольга Мартинова. – Цього року вперше проходитимуть майстер-класи не лише з писанкарства, а й розпису народної іграшки. Ми працюємо з дітьми, для яких на Великдень є свої розваги та захоплення – це і Поливаний понеділок, гаївки, пригощання, народні ігри та іграшки. Саме тому ми, разом із майстринею Ольгою Отнякіною-Бердник, вчитимемо дітей розписувати ще й народну іграшку.

У Черкасах майстер-класи з писанкарства стали традиційними. Щороку їх відвідують кількасот дітей. Цього року майстер-класи з писанкарства проходитимуть у п’ятниці – з 16.00 до 18.00, суботи – з 12.00 до 16.00, в інші дні – за попередньою домовленістю. Майстер-класи з розпису народної іграшки відбуватимуться з 7-го по 11-те квітня з 12.00 по 16.00.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x