«Моя Черкащина» зібралася в обласній бібліотеці

«Моя Черкащина» зібралася в обласній бібліотеці

В обласній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулося чергове засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина», присвячене Дню пам’яток історії і культури, який відзначається 18 квітня. Гостями краєзнавчої громадськості Черкас були науковці Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» на чолі із заступником генерального директора С. Ф. Павловою. Це повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» Василь Мельниченко,
професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

З розповідей наукових працівників заповідника, які супроводжувалися ілюстративними слайдами, присутні дізналися, що сьогодні у структурі заповідника діє 5 музеїв – музей Богдана Хмельницького, археологічний, історичний в Суботові, краєзнавчий – в Медведівці, етнографічний – в Стецівці.
Інтерес викликали нові форми науково-дослідної, пам’яткоохоронної та просвітницької роботи колективу заповідника. Зокрема, особлива увага приділяється роботі з дітьми та молоддю. Екскурсії для цієї категорії відвідувачів розроблені з врахуванням їх вікових особливостей, отриманих в процесі навчання знань.
Молодшим школярам, наприклад, пропонуються інтерактивні форми спілкування, в яких присутні елементи гри, вікторини, конкурси. Для середнього та старшого шкільного віку, крім оглядових екскурсій, проводяться тематичні екскурсії, що поглиблюють знання з окремих тем, пов’язаних з історією Чигиринщини та її пам’ятками. Розроблена навчально-виховна програма «Стежками Чигиринщини», що включає заняття з історії, археології, етнографії, лекції, пересувні виставки в навчальних закладах, кінолекторії в археологічному музеї та музеї Богдана Хмельницького. Ці заходи проводяться під час тижнів історії, музейних днів, учнівських наукових читань в школах району.
Того ж дня науковці заповідника «Чигирин» в рамках Днів культурної спадщини зустрічалися з викладачами та студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x