Овочі та фрукти найбільше зросли в ціні в області

Овочі та фрукти найбільше зросли в ціні в області

Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що інфляція на споживчому ринку Черкаської області в березні 2018 р. порівняно з попереднім місяцем становила 0,9 %. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,2 %. Найбільше (на 5,5 % і 3,9 %) подорожчали овочі та фрукти. На 2,5–0,5 % підвищилися ціни на сметану, безалкогольні напої, хліб, рибу та продукти з риби, рис, масло, маргарин, яловичину, свинину, молоко, макаронні вироби, сало. Водночас на 2,1 % подешевшали гречані крупи, на 1,3 % – соняшникова олія.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,4 %.
Одяг і взуття подорожчали на 6,6%, із них взуття – на 11,3 %, одяг – на 3,9 %.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,3 % зумовлено подорожчанням твердого палива на 4,5 % та матеріалів для утримання і ремонту житла – на 1,4 %.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 0,4 %, що викликано подорожчанням амбулаторних послуг на 0,5 % та фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,4 %.
Зниження цін на транспорт у цілому на 1,5 % спричинено здешевленням автомобілів на 4,2 %, палива та мастил – на 2,9 %. Разом з тим на 1,8 % та 0,5 % подорожчав проїзд у залізничному та автодорожньому пасажирському транспорті.
Послуги освіти подорожчали на 0,8 % головним чином за рахунок підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 5,7 %.
Ціни на послуги ресторанів та готелів зросли на 1,1 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x