П’ятикласники з Моринців посадили ювілейний дубовий гай

П’ятикласники з Моринців посадили ювілейний дубовий гай

У селі Моринці, батьківщині великого Кобзаря, розташований Центр Шевченківського лісництва, в якому нещодавно проходили екологічно-просвітницькі заходи. Днями лісівники провели там ще одну акцію. До неї лісівники долучили учнів 5-го класу Моринського навчально-виховного комплексу I-III ступенів. Під керівництвом лісничого Олександра Лісового, помічника лісничого Романа Відоменка та майстрів лісу школярі створили насадження посівом жолудів на площі в 5 гектарів.

Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Такі заходи у лісництві, названому на честь відомого земляка, проводяться не вперше. Вже стало хорошою традицією присвячувати корисні справи Тарасу Шевченку. Так, наприклад, на території підрозділу добре прижились та ростуть на радість людям незвичайні лісові культури дуба. Закладені вони 12 років тому з жолудів, зібраних у Будищах із 500-річного видатного дуба, що в народі зветься Шевченків.
П’ятикласники з Моринців посадили ювілейний дубовий гай
Відтепер ще й в кварталі 79 урочища «Шевченківська дача» ростимуть ювілейні лісові культури, створені до 200-річчя з Дня народження Кобзаря. Учасники Акції висловили переконання, що посадка дубового гаю – це не лише вшанування пам’яті поета, але й хороший приклад для інших у примноженні природних багатств краю.

Того ж дня школярі та лісівники неподалік засадженої ділянки розвісили спільно виготовлені шпаківні та синичники, тим самим закликаючи весну, а разом з нею й пернатих друзів оселятися в місцевих лісових масивах.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x