Затока біля Благодатного «блокує» нерест риб

Затока біля Благодатного «блокує» нерест риб

Державна екологічна інспекція спільно із представниками Управління Державного агенства рибного господарства у Черкаській області провели обстеження проблемних ділянок Кременчуцького водосховища. Під час рейду біля села Благодатне Золотоніського району виявлена затока, відрізана від основного русла, що може загрожувати задухою при нересті риби. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ДЕІ в Черкаській області.

Держекоінспекція направила листи – застереження до Черкаського управління водних ресурсів та керівникам ГЕС, розташованих на території Черкаської області, щодо необхідності забезпечення надійної експлуатації водогосподарських систем, гідротехнічних споруд, дотримання режимів роботи з урахуванням екологічних вимог.

Наголошуємо, що в разі загибелі водних живих біоресурсів передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Крім того, розраховуються збитки, нанесені довкіллю, відповідно до Методики розрахунку збитків, заподіяних рибному господарству внаслідок порушення правил рибальства та охорони водних живих ресурсів, затвердженої 12.07.2004 за №248/273.

Питання знаходиться на постійному контролі Державної екологічної інспекції та Управління Державного агенства рибного господарства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x