На Черкащині похолоднішає

На Черкащині похолоднішає

На Черкащині з 9 квітня утримується аномально тепла погода. Температурний фон перевищував кліматичну норму на 4-10°. У найбільш теплий день 15 квітня максимальна температура повітря досягала 23-26°. А суттєві опади не спостерігалися з початку місяця, лише в окремі дні місцями по області випадало від 0,0 до 1,2 мм дощу. Повідомляють у Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Найближчими днями проходження холодного атмосферного фронту територією Черкащини призведе до зміни погодних умов. Тому у середу синоптики прогнозують дощ, подекуди з грозою, вночі невеликий, вдень помірний. Вітер посилений. Надходження більш холодного повітря в тилу циклону зумовить зниження температурного фону. Нічна температура повітря очікуються у межах +6..+11º, вдень +14..+19º.
Надалі у четвер, п’ятницю збережеться дощовий характер погоди, поривчастий вітер та подальше зниження температури повітря. Прогнозують подекуди невеликі дощі, (тільки вдень 20 квітня без опадів). Температура повітря вночі знизиться до +2..+9º, вдень +9..+17º. 19 квітня очікуються окремі пориви вітру 15-18 м/с.
Зміни погоди, коливання атмосферного тиску та температури повітря можуть негативно впливати на самопочуття людей, знижувати увагу водіїв.
Дощі дещо покращать зволоження верхнього шару ґрунту та знизять клас пожежної небезпеки в екосистемах області.
Температура води у Кременчуцькому водосховищі в районі Черкас на 8 год. становила 9,0°.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x