Ткаченко обговорював політичну ситуацію з духовенством

Ткаченко обговорював політичну ситуацію з духовенством

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко зустрівся 9 квітня, із представниками Ради Церков і релігійних організацій обласної державної адміністрації та обговорив із ними можливість майбутніх спільних дій для вирішення суспільних проблем черкащан і розвитку духовності серед них. Про це інформує прес-служба ОДА.

– Саме з вами мені хотілося б порадитися стосовно того, як забезпечити спокій людей у такий непростий час, – сказав Юрій Олегович. – Зараз перед усіма постало чимало проблем – до наявних економічно-політичних труднощів додалася ще й зовнішня агресія з боку Російської Федерації щодо України. Як представники духовенства ви зможете заспокоїти людей і забезпечити державний суверенітету України. Разом з вами ми повинні зробити все можливе для того, щоб на Черкащині не виникало проявів сепаратизму.

Митрополит Черкаський і Канівський, керуючий Черкаською єпархією Української Православної Церкви владика Софроній у контексті останніх подій в країні зазначив, що для того, аби й надалі українці жили під мирним небом над головою, слід пам’ятати власну історію.
– Усе полягає у нашому моральному житті – як ми живемо, виконуємо свої обов’язки й чого навчаємо інших, – сказав він. – У першу чергу, всім без винятку треба любити свою державу, незалежно від віросповідання чи мови, якою говоримо. Для того, щоб був мир в Україні, необхідно знати й вчити власну історію. Тільки так нам удасться побудувати сильну українську державу. Разом із тим, освіченість – це не лише ті шкільні знання. Наших дітей сьогодні слід виховувати й навчати справедливо і з любов’ю, адже з них і починається Україна.
Священнослужителі дійшли згоди в тому, що нині для омріяного всіма майбутнього слід працювати над духовністю.

Не просто боротися з людськими пороками, а намагатися викорінити їхні причини закликав єпископ Черкаський і Кіровоградський, керуючий Черкаською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви владика Іларіон. Так, під час зустрічі духовенство висловило бажання, аби доопрацювати й оновити положення про Раду Церков і релігійних організацій та звернули увагу на необхідність відділення хоча б на місцевому рівні культури і релігії. Митрополит Черкаський і Чигиринський владика Іоан під час розмови зазначив, що нині є необхідність об’єднання правлослав’я в Україні та створення єдиної православної церкви.

У цілому, представники духовенства вирішили зробити такі зустрічі регулярними, пізніше вони делегують одного зі своїх представників, який у майбутньому міг би стати радником голови ОДА з питань релігії і духовності. Окрім того, Юрій Ткаченко погодився з священнослужителями щодо необхідності залучення представників релігійних громад до проведення культурно-просвітницьких заходів у закладах культури області та проведення тематичних уроків у школах області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x