Черкаські рятувальники евакуювали канівських школярів (ВІДЕО)

Черкаські рятувальники евакуювали канівських школярів (ВІДЕО)

19 квітня рятувальники 10-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Канів взяли участь у організації та проведенні Дня цивільного захисту в місцевій загальноосвітній школі № 4. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби УДСНС України в Черкаській області.

Під час заходу учні та персонал школи здійснили практичне тренування з евакуації на випадок виникнення пожежі у навчальному закладі. Зібравши більше 700 дітей на подвір\’ї школи, старшокласники продемонстрували присутнім навики у наданні домедичної допомоги, взаємодопомоги у випадку травмування під час виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Після практичного відпрацювання співробітники ДСНС звернули увагу дітей на правилах безпеки життєдіяльності, зокрема під час використання відкритого вогню, електроприладів та правильної поведінки під час пожежі.

Крім того, фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій нагадали школярам правила поведінки у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та номери екстрених служб.

Найцікавішою частиною стала демонстрація аварійно-рятувального обладнання, що знаходиться в пожежному автомобілі та спеціального одягу рятувальника, в якому професіонали своєї справи проводять рятувальні роботи. Фінальним дійством заходу стало бойове розгортання з подачею води.

Всі присутні відповідально поставились до проведення заняття, адже кожен громадянин повинен чітко знати, що потрібно робити, щоб захистити своє життя у разі виникнення стихійного лиха чи техногенної аварії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x