Прості способи видалення іржі

 Спиці, голки та шпильки не будуть іржавіти, якщо в коробку, у якій вони лежать, насипати трішки борошна. Якщо ж коричневі цятки все-таки з’явилися, застроміть голки в мило – вони стануть чистими.
 Пляму від іржі можна видалити із тканини – достатньо покласти на забруднену ділянку шматочок лимона, загорненого в марлю й притиснути його теплою праскою.
 Ножі, виделки та ложки від іржі очистить цибулина, якщо нею протерти столові прилади.
 Залізні листи для випікання, що заіржавіли, добре відчистить сира картоплина із дрібним річковим піском.
 Нікельовані предмети від іржі позбавить жир, який необхідно нанести на забруднені ділянки. Через кілька днів предмети протерти ганчіркою, змоченою в нашатирному спирті.
 Трохи соди змоченої водою нанесіть на речі, які пошкоджені іржею, а потім натріть їх зубною щіткою або м’якою губкою.
 Налийте яблучний оцет у миску, щоб повністю покрити предмет, що ви хочете очистити. Залиште на ніч, а наступного дня протріть за допомогою щітки або жорсткої губки. Якщо ви помітили, що іржа продовжує проступати, залиште в оцті на кілька діб.
 Насипте трохи солі на ділянку, яку ви хочете обробити і натріть соком лайма або лимона.
 Очистіть картоплю, натріть її і втирайте на уражені іржею ділянки. Для досягнення найкращих результатів, можна додати невелику кількість харчової соди або оцту.
 Якщо предмет не має пластикових деталей або горючої фарби, нагрійте його до червоного. Коли знімете з вогню, вдарте кілька разів тупим предметом, який не змінить свою форму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x