Продукти, що заспокоюють нерви

Продукти, що заспокоюють нерви

Якщо ви часто відчуваєте роздратування, можете додати у свій раціон продукти харчування для зміцнення нервової системи і запобігання таких розладів, як занепокоєння, дратівливість, стрес або депресія. Деякі поживні речовини, що містяться у фруктах і овочах. Наприклад, вітаміни групи В, магній або фосфор, допоможуть заспокоїти нерви поступово і природно.

Зелені овочі
Чим зеленіша і темніше листя овочів, тим корисніше вони для нашої нервової системи, виявлених в цьому пігменті. Існує два способи вживання цих продуктів у необхідній кількості: додавайте до основних страв (обід і вечеря) зелений салат, руколу, крес-салат у якості гарніру.

Вівсянка
Дуже поживний злак, багатий вітамінами, мінералами, білком і клітковиною. Він діє на нервову систему двома способами: «оживляє» нас і підвищує запас енергії, допомагає боротися з такими нервовими розладами, як занепокоєння або дратівливість.

Базилік
Це природний засіб для нервів, що також заспокоює симптоми психосоматичного характеру, такі як біль у шлунку або розлад травлення. Його можна вживати сирим, у вигляді трав’яного чаю, у соусах і заправках для салатів або використовувати його ефірну олію наносячи на шкіру або для розслаблюючих ванн.

Волоські горіхи
Високий вміст незамінних жирних кислотах сприяє виробництву серотоніну, потужного нейротрансмітера, який викликає у нас відчуття благополуччя і заспокоює стан тривоги та депресії. Вони також містять вітаміни групи В, які зміцнюють нервову систему. Рекомендована порція – жменя сирих або обсмажених горіхів у день.

Банан
Смачний плід, багатий вуглеводами, що дає нам багато енергії. Крім того, банан багатий калієм та вітамінами групи B, а ці дві поживні речовини дуже корисні для нервової системи. Крім того, банан можна легко взяти з собою для перекусу, додати в смузі або підсушити скибочки, щоб порадувати себе корисними чіпсами.

Лимон
Цитрусові допомагають поліпшити настрій природнім чином та дають нам велику кількість поживних речовин. Також, лимон є одним із найбільш корисних фруктів.

Сочевиця
Сочевиця покращує стан нервів завдяки вмісту магнію і вітамінів групи В, а також є джерелом рослинного білка і клітковини. Для тих, хто не варить супи із сочевиці, варто спробувати її у вигляді котлет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Полiна

Не дуже я люблю усі ці народні методи. Від нервів давно Витанго приймаю. Подобається, що звикання нема, а нерви заспокоює добре.

1
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x