Черкаські владці заліснили гектар лісу

Черкаські владці заліснили гектар лісу

Без політики і задля спільної корисної справи – 19 квітня 2018 року у Хлипнівському лісництві Звенигородського лісгоспу відбулося садіння лісу в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», до якого долучилися голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко, депутати облради, начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко, директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко, владці Звенигородського та Лисянського району. Допомагали у цій гарній справі юні природолюби – хлипнівські школярі. Інформують в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Головний лісівник Черкащини Олександр Дзюбенко зазначив, що акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» активно триває по всій області, з метою максимального залучення громадськості, учнівської й студентської молоді до діяльності лісового господарства та до створення нових лісів. Щодо лісокультурної кампанії, то на 2018 рік у держлісгоспах Черкащини заплановано відтворення лісів на загальній площі 1245 гектарів. У лісових розсадниках для цього вирощено понад 10 мільйонів сіянців, заготовлено майже 50 тонн лісового насіння.
Голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець подякував лісівникам за гарну весняну акцію, адже сам особисто щороку бере в ній участь.
«Нехай кожен сіянець, який ми сьогодні висадили, обов’язково прийметься. Дуже добре, що школярі беруть участь у таких заходах, адже це свідчить про їх любов до рідного краю, природи, довкілля. Відрадно, що кожен з нас може спостерігати, як зростає власноруч посаджений дубовий ліс. Це справа на роки, на десятиліття, на майбутнє», – зазначив Олександр Вельбівець.
Директор Звенигородського лісгоспу Анатолій Проценко разом з лісничим Хлипнівського лісництва Борисом Юрченком провели короткий лісівничий майстер-клас та розповіли про особливості садіння лісу сіянцями дуба звичайного в місцевих умовах.
З гарним настроєм та відчуттям задоволення від важливої справи разом учасники акції заліснили площу в один гектар у урочищі поблизу батьківщини Тараса Шевченка (квартал 107, виділ 3), висадивши 3,6 тисяч сіянців дуба звичайного.
По завершенню роботи, наймолодших учасників акції віддячили спортивним інвентарем та унікальним солодким лісівничим подарунком – тортом з логотипом Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x