10 тисяч жителів Черкащини вже мають сімейних лікарів

10 тисяч жителів Черкащини вже мають сімейних лікарів

Заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Овчаренко розповів про хід кампанії з вибору сімейного лікаря на Черкащині.
– Понад 10 тисяч жителів Черкащини уже обрали собі сімейних лікарів. З ними вони підписали відповідні декларації на обслуговування. І вже з липня медичні заклади почнуть переходити на нову систему фінансування. Тобто держава платитиме медзакладам та лікарям, до яких звертаються люди за допомогою.
Успіх кампанії, яка стартувала у квітні, залежить від нашої злагодженої роботи на місцях. Зокрема, працюємо над тим, аби громадяни мали оптимальні умови для вибору свого лікаря. Приміром зараз до електронної системи охорони здоров’я підключено 34 медичних закладів області й понад 260 лікарів.
Підписати декларацію з лікарем можна будь-коли. І діє вона доти, доки громадянин не вирішить підписати декларацію з іншим лікарем. Вибір медичного фахівця не залежить від прописки. Це значить, що люди не зобов’язані обирати дільничих лікарів. Примус у цих питаннях – не припустимий. Це основа принципу «гроші ходять за пацієнтом». Особисто ж закликаю кожного громадянина області відповідально обирати свого лікаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x