Росія відновила сирну війну з Україною

Росія відновила сирну війну з Україною

Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини (Росспоживнагляд) призупинила ввезення на територію Російської Федерації молочної продукції українських виробників ПП Рось, філія Охтирський сиркомбінат, АТ Пирятинський сиркомбінат, ТОВ Гадячсир, ПАТ Золотоніський маслоробний комбінат і ТОВ Техмолпром.

Про це повідомляє «ЛігаБізнесІнформ» з посиланням на прес-службу відомства.

Служба виявила порушення вимог законодавства у сфері захисту прав споживачів, що свідчить про фальсифікацію, при дослідженні молочної продукції. Претензії виставлені відносно сирів виробництва ПП Рось філія Охтирський сиркомбінат та АТ Пирятинський сиркомбінат. Вони не відповідали вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» за жирно- кислотного складу.

Також у Росспоживнагляду є претензії до сирів виробництва АТ Пирятинський сиркомбінат. Вони не відповідають вимогам Федерального закону від 12.06.2008 № 88 -ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» за масовою часткою білка, масовій частці жиру і по масовій частці вологи.

Крім того, в сирах виробництва ПАТ Золотоніський маслоробний комбінат і виробництва ТОВ Техмолпром виявлено невідповідність до інших вимог Федерального закону від 12.06.2008 № 88-ФЗ «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію».

Всі лабораторні дослідження проводилися випробувальними лабораторними центрами, акредитованими в російській та міжнародній системі акредитації, підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, в 2012 році між Росією та Україною відбувалася так звана «сирна війна», коли був заборонений імпорт до Росії продукції ряду українських молочних підприємств. До цього українські молочники поставляли до Росії до третини своєї продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x