Черкащани – про Книжковий фестиваль (ОПИТУВАННЯ)

Черкащани – про Книжковий фестиваль (ОПИТУВАННЯ)

«Нова Доба» поспілкувалася з черкащанами та гостями Книжкового фестивалю «Маестро» і дізналася про їхні враження.

Як Вам цьогорічний «Chebookfest»?

Марія Йосипівна Жила-Полізовська, 64 роки, завідувач народного дому с. Черляни (Львівської об.):
У мене тільки гарні враженні від книжкового фестиваль. Дуже багато книжок, великий вибір. Я вже собі дещо придбала, але не планую на цьому зупинятися. Я знаю переважно львівських авторів, власне, приїхала їх підтримати. Тому мені цікаво познайомитися на фестивалі з новими українськими поетами і поетесами.

Андрій Залога, 48 років, приватний підприємець:
Я приїхав до вас у гості від «Книжкового дворика». У нас проводиться також толока в Миколаєві (Львів). Ваш фестиваль вражає! Дуже різна географія, багато видавництв, насичена програма. Хочу піти на зустріч з Василем Шклярем, Макса Кідрука хочу послухати, Мирослава Дочинця вже бачив. Хотілося б також познайомитися з творчістю нових, молодих письменників. Книгу планую придбати, можливо щось з новинок – серце підкаже.

Яна Ахламова, 16 років, школярка:
Я вже вдруге на фестивалі. Цьогоріч чимало цікавих спікерів, є про що послухати. Дуже гарно оформлені фотозони і локації, можна зробити чимало гарних світлин. Планую піти на зустріч з Максом Кідруком, на квест з Наталею Щербою «Часодії» та цікавою, на мій погляд, лекцію «Як визначити характер людини через її улюблені книги». А ще хочу придбати якусь книжку, але їх так багато, що я гублюся.

Самко Олександр Миколайович, 74 роки, письменник:
На мій погляд, це дуже важлива подія для Черкас. Книжковий фестиваль тільки розвивається у нашому місті, є що вдосконалювати. Хотілося б бачити більше видавництв. Цікаво ознайомитися з іншими книжками, подивитися, що люди читають, придбати щось, а також презентувати свої праці.

Анна Лінник, 26 років, бухгалтер:
Чудовий фестиваль, дуже не вистачає таких подій. Завтра не вийде в мене прийти, але в неділю планую відвідати майстер-класи. Тут дуже гарно і цікаво! Працювати завжди потрібно, вдосконалюватися, але мене фестиваль дуже вражає!

Іван Іскімжі, 22 роки, студент:
Атмосфера у філармонії насичене інтелектом, це дуже мотивує. Прийшов сьогодні за знаннями, також придбати книжку. Чекаєю відкриття, виступів інтелектуалів. Хочу почати знайомитися з сучасною українською літературою.

Ірина Мацко, 39 років, письменниця:
Враження чудові, як і минулого року. Організація на досить високому рівні, дуже все добре підготовлено, тому хочеться їхати сюди знову і знову. Чимало видавництв, локацій, організовані аудиторії, є з ким поспілкуватися! Рада була побачити своїх колег, потішитися за них. Черкаси – супер!

Ілля Халупко, 17 років, школяр:
Мені все подобається на фестивалі – безліч книжок, гарного оформлених фотозон. Загалом, є на що подивитися. Цьогоріч цікаво представлені українські автори. Поки прийшов подивитися разом з друзями і зробити кілька тематичний фотографій.

Нюта Бондаренко, 22 роки, студентка:
Мені подобається, цього року, здається, цікавіше. Планую сходити на зустріч з Володимиром Лисом і Надією Гуменюк. Мені цікаво послухати авторів, які співіснують. Вони не тільки ділять побут, а ще й письменництво. Також хочу піти на зустріч з Погутяк, можливо вона ще чимось зацікавить. І звичайно, на Макса Кідрука, адже я хоч і нічого не читала з його робіт, але маю бажання ознайомитися з його творчістю. Ну і поетично-музичний перформанс.

Олександр Дерманський, 41 рік, письменник:
Якщо чесно, я був сьогодні більше в школах, то там краща атмосфера, діти розпитують, обіймаються. Тут менше людей підходить, можливо, соромляться. Поки я ще не встиг роздивитися, але бачу, що люди є, книжки дивляться, купують. Подобається в цьому фестивалі те, що все компактне. Такі заходи привабливі тим, що можна побачити колег. От сьогодні я вже поспілкувався з Іриною Мацко, Сергієм Гридіним, Марією Морозенко. Також черкасців, які приходили раніше на інші зустрічі, дуже рад знов побачити.

Дар’я Роженкова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x