Василь Шкляр вважає себе черкасцем

Василь Шкляр вважає себе черкасцем

Український письменник, автор відомих історичних романів, які вже давно стали хрестоматійними, під час інформаційного марафону в прес-центрі «Нової Доби», що відбувся в рамках Книжкового фестивалю «Маестро» 2018, поділився своїм ставленням до черкащан і нашої області взагалі.

– Черкаси – це вічне диво! Я пишаюся, що це мій край, нас всіх колись називали черкасами. Якщо мене десь колись запитують хто ви, якої нації, я відповідаю, що я черкас.

Саме локалізацією на землі Богдана Хмельницького забезпечений, на думку Шкляра і успіх нинішнього книжкового фестивалю.

– Я вам чесно скажу, що черкаський фестиваль, як на мене (а я буваю на всіх книжкових заходах) входить чи не в трійку після Львівського форуму і Мистецького арсеналу в Києві. І він поліпшився навіть після минулого року. Видно, що є досвід, враховані якісь помилки. Велелюдний він. Я думаю, що в майбутньому складе серйозну конкуренцію Києву, Львову, говорить пан Василь. – Тому що це Холодноярщина, сюди приваблює людей особливий магніт. Всі знають звідки починалося козацтво, від Байди Вишневецького. Як казав давньогрецький трагік, багато є в світі дивних див, але найбільше диво – Черкаси, – пожартував письменник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x