Шкляр «Я напишу роман про події в АТО, але згодом»

Шкляр «Я напишу роман про події в АТО, але згодом»

Сьогодні популярний автор відомих історичних романів, які вже давно стали хрестоматійними під час інформаційного марафону в прес-центрі «Нової Доби», що відбувся в рамках Книжкового фестивалю «Маестро» 2018, поділився своїми планами на майбутнє.

– Від цих повстанських романів у мене вже болить серце. Я жменями п’ю пігулки. Я вирішив написати якийсь такий веселий роман. Щось про козаків вісімнадцятого століття. Про характерників, говорячи теперішньою мовою, про спецназ пана Сірка, про гурт характерників, яким під силу було все. Але що глибше заглиблюєшся у козацьку тематику, то бачиш що веселого там теж було мало, – зазначив Василь Шкляр. – Ми ідеалізуємо козаків, лицарів, ми досі лишаємося десь у душі козаками, це українська риса. Але водночас треба пам’ятати, що й серед них були всякі. Були і, кажучи по-теперішньому, рекетири звичайні, які тільки й дивилися, де пограбувати, погуляти, але серед них здіймалися і такі яскраві постаті, як Наливайко, Хмельницький та інші.

У відповідь на запитання, чи не збирається автор, твори якого чи не найбільше полюбляють читати воїни, написати про самих бійців АТО, Василь Шкляр повідомив, що обов’язково зробить це, але згодом.

– Я вважаю, що про війну треба писати з відстані часу. Це таке явище, яке треба переосмислити, знайти свою лінію, свій матеріал. Історія показує, що гарні твори з’являлися через деякий час після війни. Тож, якщо Бог дасть мені сили, здоров’я, можливо напишу ще роман і на цю тему.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x