Замість тисячі слів

Замість тисячі слів

Повертаючись до Черкас з Чорнобаївського району, згадалася відома світлина офіційного фотографа Білого дому Джека Кайлінгера від 31 липня 1968 року. На ньому зафіксований президент США Ліндон Джонсон, який прослуховує магнітофонний запис. Президент Джонсон слухає звіт свого зятя, офіцера-морпіха Чака Робба про реальний стан речей у В’єтнамі, де Америка воює третій рік. Джек Кайлінгер розповідав, що слухаючи розповідь зятя, президент поступово схиляв голову, допоки не прийняв таку позу, і слухав ще довго, потім перемотував плівку на початок і знову слухав.

Замість тисячі слів

Це фото відоме під назвою «Замість тисячі слів». Не знаючи змісту доповіді, записаної на магнітофонну стрічку, можна уявити, яке враження вона справила на Ліндона Джонсона. Слова з вуст зятя, якому президент довіряв, були гіркою правдою, від якої охоплював відчай.
У цей час Джонсон вочевидь думав не про владу. Коли був зроблений цей знімок, він вже оголосив, що не буде балотуватися на наступних президентських виборах. Мабуть, до столу його притиснуло почуття відповідальності за те, що відбувається.

До чого тут Чорнобаївський район? Цей знімок я згадав, споглядаючи стан дорожнього покриття, прямуючи до Черкас. Я не знаю, хто за нього відповідальний. Але ці дороги – замість тисячі слів про їх роботу…

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x