Черкаські інтернати порушують санітарне законодавство

Черкаські інтернати порушують санітарне законодавство

Впродовж 2013 року в області проведено 42 перевірки закладів інтернатного типу з питань дотримання вимог санітарного законодавства. За результатами санепідобстежень порушення санітарного законодавства виявлялися у 26,2% випадків. В основному, вони пов’язані з недоліками в організації харчування (порушення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках, відсутністю необхідних документів щодо якості та безпеки харчових продуктів), порушення щодо проходження профілактичних медичних оглядів персоналом та ін. Про це «Нова Доба» дізналася в Державній санітарно-епідеміологічній службі в Черкаській області.

Вибірковий лабораторний контроль страв на калорійність, води питної відхилень не виявив, а із досліджених 62 проб харчових продуктів за мікробіологічними показниками, 4,8% не відповідали нормативам. Також виявлені порушення санітарно-гігієнічного режиму, про що свідчить 1,2% позитивних змивів.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності у 2013р. було притягнуто 10 посадових осіб, вилучено з реалізації 138,8 кг недоброякісних небезпечних харчових продуктів, застосовано 1 фінансову санкцію на суму 311грн., відсторонялись від роботи 120 осіб для проходження профілактичних медичних оглядів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x