Чигиринські школярі відновлюють ліси

Чигиринські школярі відновлюють ліси

Ряд заходів із залученням підростаючого покоління організували лісівники Чигиринського лісгоспу. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського обласного управління
лісового та мисливського господарства.

Вже кілька років поспіль учні Чорнявської загальноосвітньої школи долучаються до Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Тож і цього року школярі взяли участь у посадці лісових культур. Два дні, не покладаючи рук, під керівництвом лісничого Чорнявського лісництва Чигиринського лісгоспу Володимира Нелеза та помічника лісничого Владислава Тараненка, завзято працювали школярі, аби відновити ліси рідного краю.

Близько 20 тисяч сіянців сосни звичайної висадили юні природолюби разом із лісівниками на загальній площі 3 га.

– Для дітей це не просто досвід посадки, а передусім спілкування із природою. Якщо вони знають, яка праця закладена у кожне дерево, то вже не зламають і не зрубають його задля розваги, – зазначає лісничий Чорнявського лісництва Володимир Нелез.
Перехопили естафету учні Вергунівської загальноосвітньої школи. На початку заходу лісівники докладно роз’яснили та наочно показали, як правильно садити сіянець сосни, щоб він швидко прижився, і щоб у нього не загорнувся корінець. Прослухавши інструктаж, усі завзято взялися за справу, висадивши 15 тисяч штук сіянців сосни звичайної на загальній площі 2,7 га на території Чорнявського лісництва.
Не лишились осторонь акції «Майбунтє лісу у твоїх руках» й учні Трушівського шкільного лісництва. Під керівництвом лісничого Андрія Приходька діти висадили 7 тисяч штук сіянців сосни на площі майже гектар.

– Ті, хто хоч раз висаджував ліс, знають, яка то не легка праця. Приємно, що наш труд знаходить відгук й підтримку у молоді, і що з кожним роком все більше і більше бажаючих долучитися до цієї важливої справи. Окрім того, такі спільні заходи, як ця акція, згуртовують та сприяють кращому порозумінню різних поколінь, – говорить директор ДП «Чигиринське лісове господарство» Роман Фендюр.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x