Уманчани пройшли стежками Сергія Єфремова

Уманчани пройшли стежками Сергія Єфремова

Днями у Катеринопільський районний краєзнавчий музей завітала делегація з Уманщини у складі Ніни Михайлової – поетеси, яка очолює Уманське міське літературне об’єднання «ЛітО», Павла Ямчука – доктора філософських наук, професора кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін Уманського національного університету садівництва, Наталії Білоус – директора Уманського краєзнавчого музею, Галини Сивко — фотохудожника Національного дендропарку «Софіївка».

«Місія на Землі» – під такою назвою пише книгу Ніна Михайлова, один із розділів якої буде присвячено видатному літературознавцю, уродженцю села Пальчик Катеринопільського району Сергію Єфремову. І саме звідси вона розпочала збирати матеріали для вивчення життєвого та творчого шляху нашого земляка. Під час зустрічі вона подарувала власні книги для Катеринопільського краєзнавчого музею та центральної районної бібліотеки.

На згадку про зустріч Галина Снігур, директор краєзнавчого музею, подарувала гостям буклети «Катеринопільщина туристична» та перевидання книги С.Єфремова «Національне питання в Норвегії». Свій виступ подарував гостям вокально-інструментальний ансамбль «Тікич» районного Будинку культури. У супроводі працівників музею делегація уманчан відвідала в Пальчику музей С. Єфремова та пройшла стежками його дитинства. На думку обох сторін, така співпраця з Уманщиною сприятиме розвитку туризму, науково-дослідній роботі, історико-краєзнавчої діяльності та популяризації музейної справи на Катеринопільщині.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x