На Черкащині утримується надзвичайний рівень пожежної небезпеки

На Черкащині утримується надзвичайний рівень пожежної небезпеки

На Черкащині триває пожежонебезпечний період. Наразі в лісах області утримується висока (4 клас) та надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Інформують в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

«З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням відмовитися від відвідування лісів і лісопаркових зон. Повідомляємо, що згідно розпорядження Черкаської облдержадміністрації №71 від 09.02.2017 р. під час надзвичайної пожежної небезпеки діє заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони.
У зв’язку з цим непланові дороги перекриті шлагбаумами та встановлені заборонні знаки на в’їзд у ліс. Про розведення вогнищ у лісі не може бути і мови, адже за таких погодних умов ймовірність виникнення лісових пожеж зростає у рази.
Основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.
Нагадуємо, що відповідно до чинного законодавства ст. 77-1 КУпАП за пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем та за порушення правил пожежної безпеки в лісах, передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 340 грн.), на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 грн. до 1190 грн.).
Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте обласне управління за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та присутність до його гасіння первинними засобами – землею, піском, гіллям.
Ми звертаємося до всіх – дотримуйтеся правил пожежної безпеки в лісових масивах Черкащини. Пам’ятайте, що ліс – це наше національне надбання, яке ми повинні берегти задля майбутніх поколінь. Захистімо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат, бережімо зелене багатство Черкаського краю!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x