Черкаські копи виявили 3 тисячі порушень у маршрутках

Черкаські копи виявили 3 тисячі порушень у маршрутках

З 20 квітня за дорученням Голови Національної поліції на території країни поліцейські розпочали цільові заходи з перевірки транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів. Таке рішення викликано збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також зростанням аварійності на дорогах за участі пасажирського транспорту. Повідомляють в секторі комунікації Головного Управління Національної поліції в Черкаській області.
За п\’ять днів поліцейські перевірили понад 15 тисяч транспортних засобів. Серед них — 781 одиниця транспорту, що використовується для перевезення організованих груп дітей.
Також інспектори встановили 437 транспортних засобів з технічними несправностями. Це несправності гальмівної системи, рульового управління, несправні зовнішні світлові прилади, несправні або заблоковані аварійні виходи. Загалом поліцейські виявили 2903 порушення законодавства, допущених водіями автобусів.

Черкаські копи виявили 3 тисячі порушень у маршрутках

Серед найпоширеніших порушень, які фіксували поліцейські – перевезення понад встановлену кількість пасажирів, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг. До того ж, правоохоронці виявляли порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування водієм автобусом без необхідних документів. Також виявлено 143 випадки керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.

Черкаські копи виявили 3 тисячі порушень у маршрутках

Протягом п\’яти днів перевірки поліцейські склали 2987 адміністративних матеріали. Зокрема, за ст. 130 (Керування у стані сп\’яніння), ст. 126 (Керування без відповідних документів), ч. 2-3 ст. 121 (Порушення водієм правил керування, правил користування ременями безпеки або мотошоломами), ст. 121-2 (Порушення правил перевезення пасажирів при наданні послуг з перевезення пасажирів), ст. 133-1 (Порушення правил надання послуг та вимог безпеки при наданні послуг з перевезення пасажирів чи вантажів автомобільним транспортом) КУпАП.
Профілактичні заходи для забезпечення безпеки громадян на дорогах триватимуть й надалі. Наголошуємо власникам підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів, на недопущенні виходу на маршрути технічно несправних транспортних засобів. Також попереджаємо про персональну відповідальність не тільки керівників підприємств, але й водіїв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x