У Черкасах покрали обладнання в ліфтах

У Черкасах покрали обладнання в ліфтах

Комунальники б’ють на сполох: останнім часом почастішали крадіжки ліфтового обладнання. Лише з початку березня зловмисники обікрали 7 ліфтів у черкаських багатоповерхівках. Останній випадок трапився 26 квітня. Було викрадено ліфтове обладнання з будинку №61 по вулиці Кобзарській. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаського міськвиконкому.

За словами директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Сергія Танюка, «Черкасиліфт» відповідає за внутрішню частину ліфтів, а відповідальність за ліфтове обладнання, яке розміщується у підвалах та на горищах житлових будинків, несуть СУБи.

– На жаль, населення зазвичай не реагує вчасно на підозрілі дії, які відбуваються із ліфтовим обладнанням. Ліфт зупиняється, а проблему доводиться вирішувати службі утримання будинків. Обладнання, яке викрадають, досить вартісне. Ремонти обходяться у суму від 2 тис. грн. і до 70 тис.грн. Поліція відкриває кримінальні провадження, але мені наразі не відомо про випадки, коли такі провадження були доведені до логічного завершення, щоб зловмисники були покарані. Якщо така ситуація триватиме і надалі, мешканцям житлових будинків доведеться самостійно купувати вкрадені запчастини, – пояснює Сергій Танюк.

Креативне вирішення проблеми придумали у КП «Придніпровська СУБ». Як розповіла директор підприємства Марія Бінусова, вони запроваджують пілотний проект, покликаний вберегти ліфти від крадіїв.

– Ми плануємо встановити сигналізацію на місця розташування ліфтового обладнання і заключити угоди із приватними охоронними фірмами, які б оперативно приїжджали на виклик у разі проникнення зловмисників до відповідних місць. Поки що плануємо запустити цей проект на 10 житлових будинках, – розповідає Марія Бінусова.

– Звертаюся до мешканців черкаських багатоповерхівок. Будьте уважнішими і відповідальнішими! Якщо бачите, що поблизу місць розташування ліфтового обладнання невідомі особи роблять підозрілі дії, якомога швидше повідомляйте про це у поліцію або службу утримання будинків, – просить директор департаменту ЖКК.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x