Близько 7 га земель водного фонду Дніпра виділено з порушенням закону

Близько 7 га земель водного фонду Дніпра виділено з порушенням закону

Надання земель водного фонду в оренду та власність часто супроводжується грубими порушеннями чинного законодавства, оскільки берега Дніпра вважаються престижною зоною і мати на його узбережжі нерухомість – ознака високого соціального статусу. Принаймні так думають деякі можновладці та бізнесмени.

Саме тому окремі посадові особи задля одержання ласого «шматка» рекреаційних земель, вдаються до підроблення важливих правовстановлюючих землевпорядних документів.

Так, у ході перевірки, проведеної Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою, встановлено, що протягом 2010 року службові особи однієї з землевпорядних організацій міста Черкаси, всупереч положенням Водного та Земельного кодексів України, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для інших осіб у вигляді незаконного набуття ними права оренди земельної ділянки площею близько 7 га на природоохоронній території, розробили та подали для затвердження до однієї з сільських рад, проект землеустрою щодо відведення цієї земельної ділянки, який ґрунтувався на підроблених висновках органів державної влади.

Про це «Новій Добі» повідомили в Дніпровській екологічній прокуратурі.

Вказані дії призвели до незаконного набуття права оренди цієї земельної ділянки. У зв’язку з цим міжрайонним екологічним прокурором відносно посадових осіб землевпорядної організації у ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання владою та службовим становищем, пов’язане зі службовим підробленням). На даний час триває досудове розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x