Прокуратура звинуватила посадовців Черкаської міськрада у зловживанні

Прокуратура звинуватила посадовців Черкаської міськрада у зловживанні

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадових осіб Черкаської міської ради, які обвинувачуються в зловживанні службовим становищем. Про це «Нова Доба» дізналася в Прокуратурі Черкаської області.

Прокуратурою Черкаської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 2 посадових осіб Черкаської міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідстом установлено, що начальник одного з структурних підрозділів, а також інша посадова особа Черкаської міської ради умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою отримання неправомірної вигоди для юридичної особи, всупереч вимог чинного законодавства та генерального плану міста, видали накази, якими затвердили 2 приватним підприємствам містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в мікрорайоні «Митниця» м. Черкаси. Через протиправні дії вказаних посадовців землі рекреаційного призначення загальною площею майже 3,2 га незаконно вибули з користування територіальної громади міста.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні за матеріалами Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України УЗЕ в Черкаській області здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Наразі прокуратурою вживаються заходи для забезпечення розгляду справи в суді в розумні строки.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x