У ЧДТУ підбили підсумки Тижня охорони праці

У ЧДТУ підбили підсумки Тижня охорони праці

Яскравий, насичений подіями Тиждень охорони праці проходив з 23 до 27 квітня в стінах Черкаського державного технологічного університету, приурочений до Всесвітнього дня охорони праці – 28 квітня. Цьогоріч,згідно з рекомендаціями Міжнародної організації праці, Всесвітній день охорони праці проходив під девізом «Захищене і здорове покоління». За підтримки керівництва, відділу охорони праці та профспілкової організації вишу були проведені семінари, конференції, тематичні і практичні заняття та круглий стіл, на які були запрошені представники державних установ: Управління держпраці в Черкаській області – начальник відділу з питань додержання законодавства про працю Ганна Олександрівна Кучер та головний державний інспектор сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Валентин Володимирович Степаніщенко та Черкаського обласного комітету профспілок працівників освіти і культури – завідувач відділу правового захисту та ОП – Берестовий Іван Федорович. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧДТУ.

При активній участі кафедри безпеки життєдіяльності ЧДТУ, а саме, завідувача кафедри Сергія Ротте та старшого викладача Володимира Цікановського, були проведені цікаві та корисні заняття з працівниками та студентами, наочно продемостровано дії під час евакуації при пожежі та підкреслено важливість психологічної готовності до надзвичайних ситуацій, технічного, організаційного, протипожежного забезпечення та можливості значно зменшити наслідки від вогняної стихії.

Також необхідно особо підкреслить підтримку в проведенні семінару про реформу системи охорони здоров`я завідувача кафедри фізичного виховання та здоров’я людини ЧДТУ, кандидата медичних наук, доцента Василя Загороднього, який поділився своїм досвідом та детально освітив всі нагальні питання дискусії щодо медичної реформи.

Змістовну, ефективну та корисну інформацію надала в своїх виступах при проведенні інструктажу з охорони праці при роботах підвищеної небезпеки та на Відкритому засіданні профспілкового комітету – начальник відділу Капітального та Поточного ремонту та представник Профспілки з питань охорони праці ЧДТУ Людмила Басюк.

Завдяки проректору Миколі Куницькому, сумлінню та відповідальності начальника відділу охорони праці Майї Тарасенко, ініціативності та організаційній роботі голови первинної профспілкової організації Наталії Гончарової всі заходи Тижня охорони праці в університеті пройшли на високому професійному рівні та підкреслили необхідність і важливість приділяти постійну увагу питанням охорони праці на упередження виробничого травматизму та дій при настанні стихійного лиха, аварій тощо.

Завершився Тиждень охорони праці урочистим покладанням квітів до Пам’ятника загиблим від нещасних випадків на виробництві. На цьому заході були присутні представники установ, на яких покладена робота та контроль виконання за станом охорони праці та пожежної безпеки на підприємствах.

Крім цього, під час засідання оргкомітету та підбиття підсумків Тижня охорони праці, учасники зібрання обговорили перспективні плани розвитку охорони праці в Черкаському державному технологічному університеті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x