У Корсуні-Шевченківському стартував танцювальний конкурс

У  Корсуні-Шевченківському стартував танцювальний конкурс

Батьком українського танцю називають в Україні і світі Василя Кириловича Авраменка – українського танцюриста, хореографа, режисера, актора і педагога народного танцю. Народився він у 1895 році у Стеблеві Корсунь-Шевченківського району, жити ж і творити довелося за океаном; помер митець у 1981 році в Нью-Йорку, а перепохований за його заповітом на батьківщині у Стеблеві. Пам’ять про земляка – хореографа із світовим ім’ям, який присвятив свою творчість українському народному мистецтву, розвивав і популяризував його, відтепер житиме у Міжобласному фестивалі-конкурсі хореографічного мистецтва імені В.Авраменка. 29 квітня у Корсуні-Шевченківському відбувся перший фестиваль, а надалі його влаштовуватимуть щороку. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

У феєричному танцювальному дійстві взяли участь 26 колективів – більше 650 танцюристів з Вінницької, Київської та Черкаської областей. А почалося свято танцю урочистою ходою учасників у концертних костюмах під шалені оплески жителів міста, які вітали гостей. Кілька годин на сцені районного будинку культури вражали мистецтвом танцю конкурсанти різного віку – від дітей до зрілих самодіяльних артистів. Народні, бальні, спортивні, сучасні- такою широкою і різноманітною була програма фестивалю.

Журі відзначило переможців за майстерністю танцю: юних виконавців у молодшій, середній та старшій вікових групах, у змішаній та « 25+». А ще були спеціальні нагороди за збереження національних традицій, за кращу балетмейстерську постановку, кращі сценічні костюми і,як годиться, приз глядацьких симпатій. Назвати всіх переможців і нагороджених важко. Тай мета фестивалю конкурсу – не нагороди, а продовження тієї справи, якій присвятив життя Василь Авраменко, – нести людям естетичне задоволення від танцю, берегти його національні корені.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x