Чорнобаївщина вшанувала ліквідаторів та жертв аварії на ЧАЕС

Чорнобаївщина вшанувала ліквідаторів та жертв аварії на ЧАЕС

26 квітня у Чорнобаї на Пагорбі Слави відбувся мітинг-реквієм до 32-ї річниці від дня аварії на Чорнобильській АЕС. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до підніжжя пам’ятника вшанували присутні на жалобному заході тих, хто віддав своє життя під час ліквідації катастрофи, та тих, кого забрав Чорнобиль.

– Цьогоріч минуло 32 роки як в ніч на 26 квітня 1986 року жахлива трагедія світового масштабу – аварія на Чорнобильській АЕС – зробила міста Чорнобиль і Прип’ять безлюдними. У повітря було викинуто в 30 разів більше радіоактивних речовин, ніж за ядерної атаки Хіросіми під час Другої світової війни. Нині ми вшановуємо пам’ять загиблих у Чорнобильській трагедії та дякуємо всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за їх мужній подвиг та самопожертву. Ми пам’ятаємо і шануємо… – зазначили на мітингу голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, Чорнобаївський селищний голова Алла Мірошниченко та ведуча заходу Людмила Восколович.

Благочинний Чорнобаївського району отець Валерій провів заупокійну панахиду за загиблими та померлими ліквідаторами. А учні Чорнобаївської ЗОШ №1 виконали символічну композицію, пов’язавши на невеличке деревце сосни, встановлене поряд із пам’ятним знаком героям-ліквідаторами та жертвам Чорнобильської трагедії, різноколірні стрічечки, як символ того, що життя переможе і постраждалі радіацією міста і села відновляться в майбутньому.

Інна Чмихало

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x