Смілянські рятувальники застерігають громадян не спалювати суху рослинність

Смілянські рятувальники застерігають громадян не спалювати суху рослинність

3 травня співробітники Смілянського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області, спілкуючись з місцевими жителями, нагадали про найважливіше, що у весняно-літній пожежонебезпечний період спалювати суху траву категорично заборонено. Окрім шкоди довкіллю, це явище таїть у собі чимало інших небезпек, про які фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій розповіли громадянам під час рейду. Повідомляють в прес-службі
Управління державної служби України з НС у Черкаській області.

Зокрема, співробітники ДСНС пояснили господарям приватних домоволодінь, що при спалюванні трави, сміття або гілля поблизу житлових будинків чи господарських споруд полум’я з вогнища може перекинутися на ці будівлі та знищити їх, тим самим, завдавши значних збитків.
Також у ході рейду рятувальники розповіли місцевим жителям, що ліквідація пожеж внаслідок загорання сухої рослинності становить чимало труднощів, пов’язаних із швидким поширенням вогню на велику площу. Оскільки на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-ох км за годину, то у вітряну – до 30-ти км, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази.

Смілянські рятувальники застерігають громадян не спалювати суху рослинність

Спілкуючись з громадянами, інспекторський склад районного відділу ДСНС вкотре звернулися з проханням не спалювати сухостій, а прикопувати його. До того ж, пояснили, що для загорання сухої рослинності достатньо недбало кинутого недопалку поблизу або необережного поводження з вогнем. Рятувальники вручаючи профілактичні листівки, закликали людей бути уважними поблизу полів, лісосмуг та дотримуватись правил безпеки, щоб від необережних дій громадян не виникло пожежі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x