Науковець ЧНУ долучається до реформування освіти України

Науковець ЧНУ долучається до реформування освіти України

Аспірантка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Леся Хлипавка разом із українськими науковцями реформує освіту України. Вона навчає учнів створювати інформаційні запити, писати статті у Вікіпедію, знімати відеоролики для YouTube та розбиратися у сімейному бюджеті. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

Аспірантка стала співавтором програми інтегрованого курсу з історії для 10–11 класів «Історія: Україна і світ» та є одним із шістьох авторів підручника для 10 класу «Громадянська освіта».

«Типовий навчальний план говорить, що вчитель може обрати дітям окремі курси: світова історія та історія України, або інтегрований курс «Історія: Україна і світ». Ми вже знайшли 10 шкіл в Україні, де вчителі пілотують цей курс без спеціальних підручників. Педагоги самі підбирають матеріали з підручників по історії України та світовій історії. Ми їм надали методичні розробки для цього», – каже Леся Хлипавка.

Вона переконана, що зараз є необхідність об’єднати історичні курси в один. «Дитина має отримати у школі практичні знання, які вона зможе застосувати у житті. Що ж до теорії, то це формує в учня цілісну картину світу. Викладання історії України разом зі світовою історією – показує, як саме події в нашій країни інтегровані в світові процеси. Взагалі історія – це та наука, що розвиває уяву дитини. Вона вчить людину сумніватися, а сумнів – засторога від ностальгії. Наприклад, ностальгії за радянськими часами, яка ще є у наших бабусь», – розповідає аспірант.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x