Студенти ЧНУ побували на екскурсії в Києві

Студенти ЧНУ побували на екскурсії в Києві

5 травня профспілка Черкаського національного університету імені Б. Хмельницького організувала екскурсію до Києва для 75 студентів і викладачів навчально-наукових інститутів педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, історії і філософії, інформаційних та освітніх технологій, природничих наук, фізичної культури, спорту і здоров\’я та української філології та соціальних комунікацій. Про це інформує прес-служба ЧНУ.

Учасникам поїздки була запропонована програма з двох частин: спочатку оглянути центральну частину Києва, а потім, залежно від напрямів своєї спеціальності, відвідати тематичні екскурсії.

Екскурсію місцями Революції Гідності 2013-2014 років проводили двоє безпосередніх учасників тих переломних для України подій Роман Орищенко 13–15 сотня та Руслан Бойко – 2-га сотня Самооборони.

– Уважно вслухаючись у розповідь гіда – учасника подій Революції Гідності на Майдані та бійця АТО Романа Орищенка – поступово змінювалося розуміння та відчуття сьогочасся: наскільки сильним є наш національний дух, – ділиться враженнями від екскурсії голова профбюро ННІ української філології та соціальних комунікацій Оксана Вертипорох.

Роман Орищенко закінчив навчально-науковий інститут історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького, зараз продовжує навчатися на військовій кафедрі, за сумісництвом радник голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

– Дякую студентам, які брали участь як на майдані, так і в Черкасах, там було нелегко. Хочу сказати, щоб вони пам’ятали про ці події. І якщо є можливості почути, побачити місця, де відбувалася Революція гідності , то не втрачайте її. Здобувайте гарну освіту, тому що Вам розбудовувати країну через деякий час. Ви майбутнє цієї держави. Дуже вдячний викладачам інституту історії Черкаського національного. Відчуття патріотизму виховав університет звичайно воно зі мною на все життя. Пам’ятаю організовувалися поїздки в Ізмаїл, Новгород-Сіверський, на власні очі переконувалися, які є історичні пам’ятки, де розповідали про події тих часів. Я з великою шаною ставлюся до викладачів і до улюбленого інституту, – підсумував Роман Михайлович.

Після екскурсії місцями Революції Гідності за програмою студенти розділились на групи і відвідали й інші цікаві тематичні екскурсії.

Студенти-історики ознайомилися із експозицією Національного художнього музею України, в якому представлено понад 40 тисяч експонатів, серед яких шедеври українського живопису, скульптури і графіки від часів Київської Русі до сьогодення. Особливу зацікавленість викликала екскурсія в учасників студентського гуртка «За лаштунками історії мистецтв», які у рамках своїх наукових проектів досліджують історію українського живопису в постатях.

Насолоджувалися сучасним мистецтвом у міжнародному центрі XXI сторіччя PunchukArtCentre студенти-філологи. Також учасники екскурсії оглянули пам\’ятні знаки біля корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, присвячені діяльності відомих українських письменників – Платона Воронька, Остапа Вишні, Семена Скляренка.

– Поїздка була надзвичайно цікавою та пізнавальною. Такі поїздки дають нам змогу краще пізнати ті чи інші питання та знайти на них відповіді, – розповідає про свої враження студентка 2-Б курсу ННІ УФСК Альона Піщакова.

Майбутні біологи та працівники педагогічної освіти відвідали Національний ботанічний сад імені академіка М. Гришка, зокрема, побачили красу сирінгарію, саду магнолій, оранжереї тропічної та субтропічної флори.

Студенти ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я побували на головних спортивних аренах країни: Київський палац спорту та Національний спортивний комплекс «Олімпійський», дізналися про визначні історичні події, які відбувалися на них.

Студент ННІ інформаційних та освітніх технологій Руслан Пархоменко поділився враженнями від екскурсії: «UNIT Factory, який ми відвідали, — це навчальний заклад, де безкоштовно дають найактуальніші знання з програмування. Цей заклад розташований на території UNIT City — невеликого міста з кафе, бізнес-центром, де розвиваються стартапи, де є можливість програмувати, використовуючи найсучаснішу техніку. Архітектура UNIT City захоплює та ще більш стимулює до навчання програмуванню».

Загалом, всі студенти отримали безліч незабутніх вражень від екскурсії до столиці нашої Батьківщини, а також побачили та почули багато цікавої інформації в руслі вивчення історії української культури. Кожна локація, на якій побували студенти, залишила позитивні емоції та враження, а самаекскурсія до столиці виявилася пізнавальною та продуктивною.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x