«Черкаські Мавпи» готуються до Єврокубка

«Черкаські Мавпи» готуються до Єврокубка

Учора в приміщенні Першої міської гімназії Черкас директор БК «Черкаські Мавпи» Володимир Гриценко та тренер команди Максим Міхельсон розповіли про перебіг чемпіонату Суперліги Парі-матч та труднощі підготовки до участі у Єврокубку. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Нашому клубу – 14 років. «Черкаські мавпи» стали першою командою у складі СК «Черкаси». Згодом команда пройшла у вищу лігу. Багато років ми вже у Суперлізі. Проте не вдавалося здобути медалі. Чотири рази мали 4-те місце. І цьогоріч, нарешті, вибороли перемогу, – говорить Володимир Гриценко. – Дуже приємно, що зараз дуже активна Федерація баскетболу, яка постійно сприяє розвитку цього спорту в Україні. Чемпіонат ожив, команди зміцнилися та значно зросла конкуренція. Радію, що у Черкасах зараз шалена прихильність до баскетболу.

Тренер команди Максим Міхельсон зауважив, що чемпіонат Суперліги цьогоріч був одним із найсильніших за останні 5 років.

– Серед команд-лідерів в Україні наразі «Будівельник», «Хімік», «Дніпро» та «Черкаські мавпи». Цьогоріч чемпіонат Суперліги Парі-Матч був доволі рівним. Ми з грудня із 24 матчів програли лише один харківській команді, яка в результаті посіла останнє місце, – зазначає Максим Сергійович. – Ми хочемо брати участь у Єврокубках. Проте для цього ми маємо відповідати певним критеріям. Насамперед, за спортивними результатами – повинні бути фіналістами або призерами кубку Суперліги. Торік ми посіли 4-те місце та подали заявку для участі в Єврокубку. Тоді понад 100 команд хотіли взяти участь. Організатори «відсіювали» команди за принципом наявності у них тренувального зала, який відповідає усім критеріям. На жаль, нам відмовили в участі, адже наш зал розрахований на 1 200 місць, а потрібно хоча б 3 000. Ми вже роздумуємо, як збільшити кількість місць у Палаці спорту. Тому, можливо, у наступному році ми візьмемо участь у змаганнях Єврокубку. Проте перемогою у Суперлізі ми завоювали путівку на Лігу Чемпіонів.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x