Іоанн: „Сьогодні відродились наші душі”

Іоанн: „Сьогодні відродились наші душі”

Архієпископ Черкаський і Чигиринський УПЦ КП Іоанн розповів власному кореспонденту „Нової Доби” яке значення має для християн Вербна неділя і що потрібно робити цього дня.

– Вербна неділя – це остання неділя перед Великоднем, з якої починається відлік страстних подій, які сталися з Господом нашим, – говорить Архиепископ Черкасский и Чигиринский Іоанн. – Вербна неділя стала поворотним моментом, коли вже книжники і фарисеї, старшини юдейські, змовились, щоб вбити Христа. Для сучасного християнина ця дата має велике значення. В цей день ми всі маємо підготуватися до зустрічі з Господом. Для цього потрібно поміркувати над тим, які почуття ми до Нього маємо у своєму серці. Ми маємо подумати, чи є в нас любов до Господа, чи є радість від того, що Він колись у Свій час, коли був у Єрусалимі, показав чудеса і був прославлений. самими жителями Єрусалима. Ми беремо з собою віття верби як символ того, що оживає, воскресає, відроджується до нового життя після довгої зими. Так і наші душі теж відроджуються до нового життя разом з Господом нашим. А відроджуються вони через віру. Через те, що ми приймаємо ті заповіді, які Господь нам заповідав. Адже Він сказав, що якщо ми увіруємо в Нього і будемо жить по заповідям, то спасемося.

За словами священика, для кожного християнина важливо в цей день відвідати церкву.

– Перш за все для того, щоб помолитися тими молитвами, які в цей час лунають у церкві, – відзначає отець Іоанн. – В цей день в церквовних молитвах прославляється Господь, дається пізнання, Хто ж він такий, чому саме Він входить в Єрусалим, що Він зробив для жителів Єрусалиму, які є народом Божим і що Він значить для всіх нас.

У цей день Церква згадує царське прославлення Ісуса Христа перед Його хресною смертю для того, щоб показати, що страждання Спасителя були добровільні.

Церковні служби у цей день продовжують служби Лазаревої суботи. На всеношній свята читаються пророцтва Старого Заповіту про Царя-Месію разом з євангельськими розповідями про вхід Христа до Єрусалима. На утрені благословляють (святять) гілки, що їх віруючі тримають у руках під час усієї служби. Це свідчить, що вони зустрічають Господа, який невидимо гряде, і вітають Його як Переможця пекла і смерті, тримаючи в руках «знамення перемоги» – верби з запаленими свічками.

Священик також відзначив, що свою особливість Вхід Господній в Ієрусалим має для тих християн яким не забракло рішучості і віри для того, щоб постувати. Адже в цей день дозволяється вживати рибу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x