Що робити, якщо дитину захитує?

Що робити, якщо дитину захитує?

Плануючи поїздку навіть на невелику відстань, подбайте про те, щоб «морська хвороба» не зіпсувала настрій ні вам, ні вашій дитині. Є кілька простих способів, щоб дитину не захитувало в дорозі.

– Не варто здійснювати поїздки на тщесерце. Якщо ви плануєте недовгу подорож, обмежтеся перекусом: дайте дитині з’їсти бутерброд, яблуко чи грушу. Перед далекою дорогою погодуйте дитину за годину–півтори до виїзду. Їжа має бути легкою: курка, нежирна риба, овочі чи фрукти.
– В автомобілі посадіть дитину посередині зад­нього сидіння, в автобусі найкраще сісти на місця на початку або всередині салону. Слідкуйте, щоб дитина дивилася вперед. Мерехтіння у бічному вікні дерев, будинків, машин тільки посилить закачування.
– Якщо це можливо, слідкуйте за темпом поїздки. Занадто швидка їзда, круті віражі і повороти, різке гальмування можуть спровокувати закачування навіть у дорослих, не кажучи вже про дітей.
– Не куріть у салоні автомобіля і не використовуйте освіжувачі повітря із різким запахом. Не користуйтеся парфумами, якщо дитина сидітиме поруч із вами.
– Якщо дитина не спить, постійно спілкуйтеся із нею: читайте, розповідайте цікаві історії. Можливо, це захопить дитину, і вона хоча б на деякий час забуде про нудоту та закачування.
– Полегшити стан малюка допоможуть кислі продукти: морси, карамельки, апельсини або мандарини.
– Безпосередньо перед дорогою дайте дитині протизакачувальний засіб (бемітил та етоксібемітил, який продається в аптеці). Попередньо проконсультуйтеся із лікарем.
– Не ігноруйте проблему. Якщо навіть під час дуже короткої поїздки дитину закачує, сходіть із нею на консультацію до дитячого невропатолога.
До речі, якщо дитину часто закачує, медики рекомендують зміцнювати вестибулярний апарат організму. Є чимало занять для цього: стрибки на батуті, плавання, катання на роликах і велосипеді, акробатика, гімнастика та танці. Як тренажери слугують каруселі та гойдалки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x