Щодня прикордонники піднімають Державний прапор та співають Гімн

Щодня прикордонники піднімають Державний прапор та співають Гімн

Друга мотоманерена група навчального центру «Оршанець» зараз захищає цілісність кордонів у Донецькій області Амросіївському районі в селі Олексіївка. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби». Заступник начальника мото-манерної групи по роботі з персоналом, підполковник Польовий Василь Васильович, розповів про розпорядок робочого дня прикордонників, про особливості несення служби та про побутові умови життя солдат.

– На плацу кожного дня проводиться ритуал щоденного розрахунку, де докладають про обстановку на державному кордоні, визначаються результати перевірки служби, визначаються найкращі за результатами несення служби в прикордонних нарядах, також традиційно ми вітаємо іменинників. Кожного дня проводиться ритуал підняття Державного прапора України під Гімн України.
Доба прикордонна починається з 20.00 й у визначений час прикордонні наряди виходять на охорону державного кордону. Несення служби проходить близько 8–10 годин на ділянці без врахування часу на доставку прикордонників до місця несення служби, – розповів Василь Васильович.

Містечко прикордонників доволі масштабне, складається з великої кількості наметів, в яких і проживаються солдати. На кожній палатці прикріплена її назва, яка збігається з деякими назвами черкаських вулиць чи районів: проспект Хіміків, район «Д». Таким чином хлопці згадаують про свої рідні місця. Незважаючи на низьку температуру на дворі, у палатках тепло. Там розміщенні пічки, які достатньо обігрівають намети. Деякі пічки були передані від Черкащини, за допомогою Автомайданівців.

– Стандартна температура має бути не нижче +18˚С, в основному температура тримається на рівні + 22˚С. Дрова заговляємо самі, вирізуючи зарослі навкруги частини. Усі курсанти мають спальні мішки. Зі Звенигородщини нам передали багато пиломатеріалів, з деяких ми зробили високі настіли для ліжок. Тому й спати вночі, і відпочивати вдень після несення служби їм зручно й не холодно, – запевнив підполковник Польовий.

Фоторепортаж тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x